Pneumatiska slangventiler AKO serie VMC

Pneumatiska slangventiler AKO serie VMC från AKO Armaturen & Separations GmbH

Från: AKO Armaturen & Separations GmbH  09-14-2011
Nyckelord: Slangventil, Slangventiler,

Den pneumatiska slangventilen i serie VM kan levereras i de nominella måtten DN10 till DN50.

Den nya serien VMC är baserad på ett multifunktions-modulsystem, som gör det möjligt att på ett flexibelt sätt byta mellan de båda husen av aluminium eller rostfritt stål, som står till förfogande, samt mellan en rad olika varianter av muffskydd/flänsar.

De olika anslutningsmöjligheterna är:

  • enligt DIN EN 1092-1 PN 10/16 eller ANSI B 16,5 / 150 lbs
  • enligt DIN EN ISO 228 (G) eller ANSI/ASME B1.20.1 (NPT)
  • enligt DIN 32676
  • enligt DIN 11850 serie 2
  • (mjölkgänga) enligt DIN 11851


Alternativt kan aseptiska rörkopplingar, aseptiska fläns- eller aseptiska klämkopplingar enligt DIN 11864 och DIN 11853 svetsas på.

Detta stora antal olika anslutningsmöjligheter och ett urval av 12 olika gummikvaliteter på manschetten sörjer för ett mycket brett och nästan obegränsat användningsområde för de pneumatiska slangventilerna ur serie VMC.

AKO:s konstruktionsmässiga förutsättningar och tyngdpunkter var att de pneumatiska slangventilerna skulle vara extremt kompakta och enkelt konstruerade.

Man lyckades, tack vare en ytterst ekonomisk tillverkning med hjälp av modern CAD-programvara, uppnå en viktminskning med upp till 65 % jämfört med tidigare serier.

Förutom att de pneumatiska slangventilerna är mycket kompakt och enkelt konstruerade la man dessutom ytterligare vikt vid att monteringen och demonteringen av slangventilerna skulle bli optimalt kundvänlig och enkel - så att alla kunder på plats skulle kunna byta ut manschetten utan specialverktyg och på bara några få minuter.

De nyvunna egenskaperna för de nya slangventilerna i serie VMC i kombination med ett mycket bra pris möjliggör en rad nya användningsområden i olika typer av industrier och branscher, till exempel inom livsmedels- och dryckesindustrin samt inom läkemedelbranschen och den kemiska industrin.

Nyckelord: Slangventil, Slangventiler,

Kontakta AKO Armaturen & Separations GmbH

E-post

Skriv ut denna sida

Dela