1-termins grundutbildning i Kundaliniyoga / Medicinsk yoga startar 9 mars 2013

1-termins grundutbildning i Kundaliniyoga / Medicinsk yoga startar 9 mars 2013 från Yogaland - Stockholms Medicinska Yogaklinik

Från: Yogaland - Stockholms Medicinska Yogaklinik  08-11-2011
Nyckelord: Yoga, Meditation, Avslappning

Grundutbildning i Kundaliniyoga startar den 28 september 2013

1-termins grundutbildning i Kundaliniyoga / Medicinsk yoga

Under en termin fördjupar vi oss i den otroligt omfattande och breda yogaformen Kundaliniyoga. Före 1960-talet när Yogi Bhajan förde Kundaliniyogan till väst var det en väl hållen hemlighet och med sina närmare 8 000 krias (pass) är den en av de bredaste yogaformerna som finns. Kundaliniyogan har sina rötter i den tantriska traditionen, den äldsta yogaformen man känner till och omfattar asanas (ställningar), pranayama (andningsövningar), mantra och meditationer. Medicinsk yoga kommer från kundaliniyogan. I Kundaliniyogan finner man en användarmanual till den mänskliga kroppen, sinnet och själen.


Den här fördjupningen är för dig som vill;

 • lära dig mer om yoga för din egen skull
 • finna nya verktyg för att rå om dig själv på bästa sätt
 • fördjupa dina kunskaper om yoga utan att känna press och prestation
 • få en erfarenhet av vad det innebär att yoga regelbundet
 • finna djup frid och avslappning
 • få en grund att stå på innan du går en yogalärarutbildning
 • kunna förmedla grundpass i kundaliniyoga till andra


Utbildningens innehåll

Vi träffas fem helger under terminen där vi dyker ner i yogans oändliga ocean. Vi inleder dagen med ett längre yogapass med avslappning och djupmeditation. Efter rast varvar vi teori med praktik och föreläsningar med grupparbeten. Du får en god överblick av yogan med djupdykningar inom följande områden:

 • Yogapass & meditationer
 • Yogans historia
 • Yogans syfte
 • Sadhana - det personliga utövandet
 • Pranayama – yogiska andningstekniker
 • Asana – ställningar
 • Mudras – handställningar
 • Bandas – kroppslås samt fokuspunkter
 • Mantra och ljudets påverkan
 • Energi och energianatomi – chakrasystemet
 • Aktuell forskning om yoga

Under utbildningen får du en djup personlig upplevelse av de mångtusenåriga teknikerna i yoga och meditation och får erfarenhet av de transformativa effekter som följer dagligt praktiserande. Efter avslutad utbildning har du en ordentlig grund att stå på inför fortsatt utövande på egen hand och kan förmedla grundpass i kundaliniyoga till andra. För dig som har funderingar på att utbilda dig till yogalärare kan denna kurs vara en bra start.


Utbildningens omfattning

Utbildningen omfattar 6 stycken heldagar. Alla lektioner och samtligt kursmaterial är på svenska. Efter avslutad kurs får du ett intyg på ditt deltagande.


Utbildningstillfällen

Vi fem helger mellan 9-16 var annan, var tredje vecka enligt följande upplägg:

För aktuella kursdatum se www.yogaland.se klicka på fliken utbildning.


Betalning av utbildningen

Grundutbildningen i Kundaliniyoga kostar 5 900 kr. Avgiften betalas senast två veckor i förskott före utbildningsstart. Allt kursmaterial ingår i avgiften. Vid anmälan skickas en faktura till dig med anmälningsavgift 1500 kr. Resterande belopp betalas in senast två veckor innan start. Anmälningsavgiften betalas inte tillbaks om du hoppar av mindre än 14 dagar före start. Före dess återbetalas anmälningsavgiften minus administrationsavgift på 500 kr.

Om du väljer att avbryta pågående utbildning återbetalas resterande del av inbetald kursavgift endast vid uppvisande av läkarintyg. Delbetalning av utbildningsavgift kan ske efter särskild överenskommelse med lärare.


Anmälan

För att anmäla dig skickar du ett mail med information om att du vill gå Grundutbildning i Kundaliniyoga, ditt namn, postadress, email, hemtelefon och mobilnummer. För mer information om utbildningen eller om du har frågor maila eller ring. 

Nyckelord: andlig utveckling, Avslappning, Djupavslappning, Kundaliniyoga, Meditation, Yoga, Yogakurs, Yogalärarutbildning

Kontakta Yogaland - Stockholms Medicinska Yogaklinik

E-post

Skriv ut denna sida

Dela

Andra produkter och tjänster från Yogaland - Stockholms Medicinska Yogaklinik

06-02-2015

Kundaliniyoga

KUNDALINIYOGA Klassisk kunaliniyoga med 5 000 år gamla rötter. En mjuk och skön yoga som hjälper dig att komma ner


01-07-2013

Mamma/pappa-barnyoga

Mamma/Pappa-Barnyoga I dagens intensiva samhälle med skärmar överallt kan det vara skönt att verkligen få vara tillsammans en stund, njuta


01-07-2013

Mindfulness - Medveten Närvaro

Mindfulness - Medveten närvaro Under 6 veckor fördjupar vi oss i varandets olika aspekter. Du får lära dig teori och praktiska övningar.


03-29-2012

Medicinsk Rehabyoga

Medicinsk Rehabyoga Yogakursen för dig som vill komma tillrätta med något fysiskt, psykiskt/emotionellt eller själsligt problem. Alla kan delta.


03-29-2012

Medicinsk yoga

Medicinsk Yoga Mjuk och skön yoga som även visat sig vara mätbar och kraftfull terapi. Den medicinska yogan som kommer ur den klassiska kundaliniyogan.


03-29-2012

Yoga mot stress, oro och nedstämdhet - baserad på forskningsprojekt -11

I dagens samhälle är stress, oro och nedstämdhet i det närmaste en folksjukdom. Här arbetar vi specifik med yogaövningar som snabbt och effektivt reducerar stress, minskar oro och nedstämdhet.