Emalj skyltar

Från: Clarex AB  10-19-2009
Nyckelord: skylt, Namnskyltar, Dörrskyltar

 

En emalj skylt är ett bra alternativ för dig som vill ha en klassisk och traditionell skylt. Emaljering är en gammal tillverkningsform som ger din skylt ett hantverksmässigt och bearbetat utseende. Känslan du förmedlar med en emaljskylt är kvalité och stabilitet. Genom att varje skylt är handgjord så är varje skylt också unik.

Det kan vara en god idé att välja en emaljskylt t.ex. om husfasaden, som skylten ska fästas mot, är av äldre typ. En skylt av denna typ smälter då väl in men passar mot de flesta andra typer av fasader eller väggar.

Denna skyltform tillverkas fortfarande idag på samma sätt som den gjorts genom tiderna. Skylten görs för hand vilket ger ett unikt och gediget utseende. Emalj skyltar görs av stålplåt som klipps i rätt storlek och sedan kantslipas. Med gummiklubba och hammare formas plåten. Grundemalj sprutas sedan på fram- och baksida för att sedan brännas i ugn. Processen att bränna i ugn upprepas för färglager och slutligen för själva texten eller logon som skapas med hjälp av en handskuren schablon. Emalj tillverkas av glas, lera och vatten, och eventullt pigment vid färg, och är mycket hållbart.

Emalj skyltar kan användas på klassiskt vis uppfästa mot vägg, men också hängda från smidesställning med två lika emaljskyltar monterade mot varandra och som då ger en dubbelsidig fasadskylt. Skyltarna kan göras plana, kupade eller med bockade kanter

Nyckelord: Butiksskyltar, Dörrskyltar, Emaljskyltar, Entréskyltar, Exponeringsskyltar, Hänvisningsskyltar, informationsskyltar, Inomhusskyltar, Kundanpassade skyltar, Namnskyltar, Områdesskyltar, Profilskyltar, skylt, Smidesskyltar, Specialanpassade skyltar, Utomhusskyltar,