Webbfabriken deltar i expertpanelen

Webbfabriken deltar i expertpanelen från Webbfabriken.com

Från: Webbfabriken.com  07-21-2011
Nyckelord: Security, antivirus, It Säkerhet

Tidningen IT juristen är en ny tidning från IDG och i första numret deltar webbfabriken i expertpanelen.

Expertpanelen skriver:

"Trojanen most wanted på Internet

Säkerhetshotet mot domännamn är idag ett växande problem. Webbaserad egenadministration och en hög internetanvändning. Då trivs Internets elakaste virus - Trojanen.

Trojanen är ett dolt och avancerat virus som blir allt svårare att upptäcka och utför saker utan att användaren märker något.

Den dagliga internetanvändningen kan skapa ett säkerhetsproblem då mycket kontoadministrering sker. Inloggningsuppgifter kan via en Trojan komma i orätta händer.

- Trojanen kan jämföras med en osynlig inbrottstjuv. Som läser dina hemliga papper och ser allt du gör. Trojaner är ett hot som fler och fler drabbas av, säger Robert Ikenberg på Webbfabriken.

En trojan som  kommer över inloggningsuppgifter till en domänleverantör kan allvarligt skada ett företag. Genom att modifiera domänen kan man komma över e-postadresser, som kan användas för att logga in på internetsidor som Facebook. Genom funktionen >Glömt lösenordet?< kan andra konton också administreras. Robert ger några tips för att undvika att drabbas.

- Det är viktigt att ha en it-säkerhetspolicy, vara restriktiv med vilka sajter som besöks och vara noggrann med antivirusskydden. Skulle du drabbas - stäng av datorn och kontakta it-avdelningen."

Webbfabriken är ett specialistföretag inom webb och säkerhet med mångårigt kunnande inom branschen. Företagets kunder er de som ställer mycket höga krav på tillgänglighet, säkerhet och teknisk kunskap inom webb och IT. Sedan starten har Webbfabriken levererat flera framgångsrika webb- och nätbutiker till bland annat inreda.com, Etol Design Sweden, Alfons Åberg, Elsas Hem och Upgrades Education Sweden.

Nyckelord: antivirus, Datacenter, Hacker, It Säkerhet, Security

Exempel på främsta projekt från Webbfabriken.com

Webbfabriken genomför IT projekt av Webbfabriken.com bilder
07-21-2011

Webbfabriken genomför IT projekt

Under sommaren genomför Webbfabriken sitt stora IT projekt där Webbfabriken bygger upp en ny ultramodern samt som vanligt säker IT miljö. En trygg och stabil miljö existerar redan hos Webbfabriken men har i över ett år arbetat fram ett nyare system med många intressanta funktioner. Projektet består av flera delprojekt i vilka det kan förekomma nedstängning och omstart av vissa delar i Webbfabrikens IT miljö. Det berör inte Webbfabrikens kunder så mycket då Webbfabriken har en h